instagram

Sociale klassen op de Titanic

titanic2.2

De verschillende sociale klassen van passagiers werden duidelijk gescheiden aan boord van de Titanic. De eerste klasse bestond uit hoge ambtenaren, rijke industriëlen, hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden.

De meest aansprekende daarvan was de algemeen directeur van de White Star Line, Bruce Ismay die begeleid werd door Thomas Andrews namens de bouwers van het schip van Harland and Wolff.

Enkele van de rijke en beroemde mensen waren John Jacob Astor IV, Macy’s, Isidor Straus en zijn vrouw en Benjamin Guggenheim die met zijn minnares reisde. De medewerkers van deze bonte verzameling van Eerste Klasse notabelen reisden grotendeels in de tweede klasse, tezamen met academici, toeristen, journalisten en anderen die zouden genieten van een eerste klas dienstverlening vergeleken met de meeste andere schepen.

De grootste groep passagiers was de derde klasse. Dat waren er meer dan 700, een aantal dat hoger lag dan dat van de Eerste en Tweede klasse tezamen. Het was de derde klasse, dat de belangrijkste bron van inkomsten was voor de rederijen, zoals White Star en Cunard en Titanic was ontworpen om deze passagiers accommodaties en voorzieningen te bieden die superieur waren aan diegene die men aantrof in de derde klasse op een schip op dat moment.
De meeste waren emigranten uit Groot-Brittannië, Ierland en Scandinavië die een nieuw leven wilde beginnen in Noord-Amerika. [world_clock]